Skip to main content
Stop Spam

E-mailmarketing is een goede manier om je doelgroep te bereiken en je klantenkring uit te breiden. Bijna 2/3 van de gebruikers geeft aan dat marketingmails hun aankopen beïnvloeden.

Maar nu wetgeving over privacy en online bescherming steeds strikter worden, wordt het ook steeds lastiger om ervoor te zorgen dat je mails in de inbox van de ontvanger gaat. Zo heeft Google bijvoorbeeld sinds februari 2024 haar regels in Gmail aangescherpt.  Dit heeft gezorgd voor een dramatische daling in het aantal geopende nieuwsbrieven.

We bekijken enkele veelvoorkomende situaties die ervoor te zorgen dat je berichten in de Spambox van je ontvangers belanden.

Slechte e-mailauthenticatie: Als je e-mail niet goed geauthenticeerd is met DKIM (DomainKeys Identified Mail) en SPF (Sender Policy Framework), kan dit leiden tot een lagere reputatiescore en meer kans op spamclassificatie.

Overmatig gebruik van spamgevoelige woorden: Het gebruik van veelvoorkomende spamwoorden of uitdrukkingen in je onderwerpregel of inhoud, zoals “gratis”, “korting”, of “klik hier”, kan leiden tot spamfilters die je e-mail markeren als spam.

Te veel afbeeldingen: E-mails die voornamelijk bestaan uit afbeeldingen en weinig tekst kunnen als verdacht worden beschouwd door spamfilters. Zorg voor een goede balans tussen tekst en afbeeldingen in je e-mails.

Ontbreken van een opt-out mogelijkheid: Als je geen duidelijke mogelijkheid biedt voor ontvangers om zich af te melden voor je e-mails, kan dit leiden tot hogere spamklachten, waardoor toekomstige e-mails sneller in de spamfolder belanden.

Verouderde e-maillijsten: Het verzenden van e-mails naar verouderde of gekochte e-maillijsten kan resulteren in een hoog aantal bounceberichten en spamklachten, wat de reputatie van je verzenddomein kan schaden.

Te veel e-mails in korte tijd: Het versturen van een groot aantal e-mails in een korte periode kan worden gezien als spamgedrag. Het is belangrijk om je e-mailverzending te plannen en te spreiden om overbelasting van de e-mailinfrastructuur te voorkomen.

Verdachte afzendernaam of -adres: Gebruik een duidelijke en herkenbare afzendernaam en e-mailadres om vertrouwen op te bouwen bij je ontvangers en te voorkomen dat je e-mails als spam worden gemarkeerd.

Gebruik van URL’s die zijn gemarkeerd als spam: Als je URL’s gebruikt die zijn gemarkeerd als verdacht of spam, kan dit de kans vergroten dat je e-mails als spam worden gemarkeerd. Controleer de reputatie van de URL’s die je gebruikt in je e-mails.

Slechte HTML-code: Slecht geschreven HTML-code of fouten in je e-mailtemplate kunnen ervoor zorgen dat je e-mail als spam wordt gezien. Zorg voor schone en goed gestructureerde code.

Klachten van ontvangers: Als ontvangers je e-mails markeren als spam in hun e-mailclient, kan dit leiden tot een lagere reputatiescore en een grotere kans dat toekomstige e-mails van jou als spam worden behandeld.

Het is belangrijk om deze factoren in gedachten te houden  bij het verzenden van e-mails om te voorkomen dat ze als spam worden gemarkeerd.

Wij kunnen je helpen om er voor te zorgen dat je mailings aankomen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Bel ons voor een persoonlijk gesprek

085 – 130 2458

Schrijf je in en blijf op de hoogte