Skip to main content

Risico's van slechte webhosting

Risico’s van slechte hosting

Wat kunnen de gevolgen zijn als je kiest voor slechte hosting.

Verlies van inkomsten

Als je website uitvalt, kunnen je potentiële klanten je website niet bezoeken. Erger nog, als je webwinkel niet bereikbaar is verlies je omzet en inkomsten.

Negatief effect op je SEO ranking -> slechter gevonden

Je doel met content marketing is om hoog te scoren in zoekresultaten, zodat klanten je gemakkelijk kunnen vinden. Als je website herhaaldelijk wordt onderbroken wanneer zoekmachines een bezoek proberen te brengen, wordt je score bij zoekmachines negatief beïnvloed.

Afgezien van downtime, waarbij je website helemaal niet bereikbaar is, heeft een trage website ook een nadelige invloed op je score bij zoekmachines.

Aanvallen op je website en een gehackte website -> je website kan gehacked worden

Natuurlijk probeer je je website veilig te houden door WordPress, Joomla, plugins en extensies steeds up-to-date te houden. Maar staat jouw website op een onveilige server, dan kan dat extra aanvallen op je website veroorzaken. En in het ergste geval wordt je website gehackt.

Je website is onbereikbaar voor een deel van de bezoekers

Zelf zie je je website wel, maar soms hoor van mensen die aangeven dat ze je website niet kunnen bezoeken. Dit kan veroorzaakt worden doordat je hostingprovider geen IPv6 biedt, maar alleen IPv4. Je website is dan niet te bezoeken door iemand die een IPv6 verbinding gebruikt.