Skip to main content

Wat is WHOIS?

De beschikbaarheid van een domeinnaam is een cruciale factor bij het bepalen van de status van het domein. Het kan zowel beschikbaar zijn voor registratie of al geregistreerd en actief, of inactief zijn. Bij ‘Registrar’ kun je doorgaans ook zien bij welke partij de domeinnaam is geregistreerd.

De WHOIS-informatie van een domeinnaam omvat alle gangbare details over een domeinnaam. Hierbij kun je denken aan het checken van de beschikbaarheid van een domeinnaam, informatie over welke partij de registratie heeft gedaan en contactgegevens van de administratieve contactpersoon, technische contactpersoon en wettelijke eigenaar.

Naast informatie over de beschikbaarheid, kun je in de WHOIS-gegevens ook de contactgegevens vinden van de houder (eigenaar), het administratieve contact en het technische contact.

Het is belangrijk om op te merken dat de informatie die je te zien krijgt per domeinextensie verschilt . Dit heeft voornamelijk betrekking op de contactgegevens en wordt bepaald door het beleid van het register van die specifieke domeinextensie.

WHOIS Proven Web Concepts

De informatie in de WHOIS-gegevens wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. De voornaamste reden is om aan te geven wie de rechtmatige eigenaar van het domein is. Dit is onder andere belangrijk voor:

 • het afnemen van SSL-certificaten
 • de contactvalidatie voor gTLD’s
 • het verhuizen van domeinnamen
 • het oplossen van (juridische) geschillen omtrent het domein
 • Het (ver)kopen van domeinnamen.

Iedere domeinnaam bevat WHOIS-gegevens. Hoeveel informatie hierin beschikbaar is, is afhankelijk van de domeinextensie.

Bel ons voor een persoonlijk gesprek

085 – 130 2458

Schrijf je in en blijf op de hoogte

  Webhosting

  (Web)hosting is het plaatsen van jouw website of webapplicatie op een server zodat iedereen hem op internet kan zien en gebruiken. 24 uur per dag, 7 dagen in de week en het hele jaar door.

  Lees verder

  Domeinnamen

  Wil je een e-mailadres, nieuwe website of een webshop beginnen? Het begint met een domeinnaam. Die zien mensen het eerste als ze je online bezoeken. Je wil er zeker van zijn dat je de best mogelijke indruk maakt. Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit nagenoeg alle mogelijke extensies, zoals .nl, .com, .eu en .be, maar ook meer exotische als .city, .company of .shop.

  Lees verder

  Beveiligingsoptimalisatie

  Wij begrijpen het belang van een veilige en geoptimaliseerde website tot in de kleinste details. Niets is namelijk erger dan een digitale inbraak op je website of webwinkel. Het herstellen van een back-up van de website is meestal geen groot probleem, maar de indirecte schade kan veel groter zijn. Denk bijvoorbeeld aan gestolen klantgegevens of andere privacygevoelige informatie die in handen van concurrenten kan vallen.

  Lees verder

  Office 365

  Met Microsoft 365 wordt een moderne werkplek gecreëerd. Dit maakt het voor werknemers mogelijk om vanaf elke locatie op een veilige manier te werken. De verschillende applicaties maken het mogelijk om optimaal samen te werken met de gehele organisatie in de cloud. Je kunt e-mail, bestanden en applicaties beheren via een portal.

  Lees verder

  Over ons

  Bij Proven Web Concepts geloven we in meer dan alleen het bieden van ruimte op een server. We begrijpen dat uitmuntende service en zorgvuldig gekozen hardware en software cruciaal zijn om websites en applicaties optimaal te laten presteren. Daarom werken we uitsluitend met A-merken. Denk hierbij aan Dell, Cisco en Juniper Networks. Zo kunnen wij garanderen dat onze klanten altijd profiteren van betrouwbare systemen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

  Lees verder

   Contact

   Je kunt 24/7 contact met ons opnemen via onze supportdesk.

   Tijdens kantooruren (maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur) zijn wij ook telefonisch bereikbaar via 085 130 2458.

   24/7 bereikbaar

   Afhankelijk van het gekozen #SLA zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. 7 dagen per week staan we voor je klaar.

   Topkwaliteit

   Wij gebruiken alleen A-merken hardware en software. Wij maken het verschil met lage downtime en topprestaties.

   Veiligheid van data

   We beschermen je data niet alleen goed tegen externe invloeden, we maken ook dagelijkse back-ups van je website.

   Nederlandse servers

   Ons moderne serverpark bevindt zich in Nederland en voldoet volledig aan de strenge Nederlandse wetgeving.