Skip to main content

Domeinprivacy

Domeinprivacy

Jouw gegevens niet vindbaar in WHOIS van je domein!

De WHOIS-database is toegankelijk voor iedereen op het internet. Het biedt mensen de mogelijkheid om de status of informatie over een bestaande domeinnaam op te zoeken. Als je een domein registreert, ongeacht welk toplevel domein (.com, .org etc.), maak je je gegevens openbaar in een WHOIS-databank. Spammers en marketingbedrijven vinden daar bijvoorbeeld je naam, adres, e-mailadres en/of telefoonnummer. Proven Web Concepts biedt daarvoor een handige oplossing: domeinprivacy.

Enkele voordelen van het gebruik van domeinprivacy

# Beschermt persoonlijke gegevens: Domeinprivacy beschermt jouw persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer en e-mailadres, tegen openbare weergave in de WHOIS-database. Dit helpt om je privacy te behouden en te voorkomen dat deze informatie voor ongewenste doeleinden wordt gebruikt, zoals spam of identiteitsdiefstal.

# Vermindert spam: Als jouw domeinregistratiegegevens openbaar zijn, kunnen spammers je e-mailadres gemakkelijk vinden en jou overspoelen met ongewenste e-mails. Domeinprivacy helpt dit te voorkomen door je e-mailadres te verbergen.

# Voorkomt phishing: Het verbergen van jouw persoonlijke gegevens verkleint het risico dat kwaadwillenden deze informatie gebruiken voor phishing-aanvallen of andere vormen van cybercriminaliteit.

# Beschermt tegen stalkers en harassers: Als je jouw domeinregistreerde informatie openbaar maakt, kunnen mensen met slechte bedoelingen jouw fysieke adres en telefoonnummer achterhalen. Domeinprivacy voorkomt dat deze informatie gemakkelijk toegankelijk is.

# Verhoogt online veiligheid: Het verbergen van jouw persoonlijke informatie draagt bij aan je algehele online veiligheid door het moeilijker te maken voor kwaadwillenden om je te identificeren en benaderen.

# Behoudt zakelijke integriteit: Voor bedrijven kan domeinprivacy helpen voorkomen dat concurrenten toegang krijgen tot bedrijfsgegevens en -strategieën door middel van WHOIS-zoekopdrachten.

# Houdt persoonlijke en zakelijke scheiding intact: Als je een domein voor persoonlijk gebruik hebt, kan domeinprivacy helpen voorkomen dat jouw persoonlijke gegevens worden gekoppeld aan je zakelijke activiteiten en vice versa.

# Beschermt tegen identiteitsdiefstal: Het verbergen van persoonlijke informatie in de WHOIS-database kan helpen voorkomen dat identiteitsdieven jouw gegevens gebruiken om frauduleuze activiteiten uit te voeren.

# Verhoogt vertrouwen: Domeinprivacy kan het vertrouwen van jouw websitebezoekers vergroten, omdat ze weten dat hun gegevens niet zomaar beschikbaar zijn voor derden.

# Voorkomt ongewenste contacten: Domeinprivacy helpt bij het verminderen van ongewenste contacten, zoals ongevraagde marketingaanbiedingen of verzoeken van vreemden.

Het gebruik van domeinprivacy kan afhangen van je persoonlijke of zakelijke behoeften en prioriteiten. Het is echter een waardevolle optie om je online privacy en veiligheid te verbeteren.

Neem contact op

Bel ons voor een persoonlijk gesprek

085 – 130 2458

Schrijf je in en blijf op de hoogte

  Webhosting

  (Web)hosting is het plaatsen van jouw website of webapplicatie op een server zodat iedereen hem op internet kan zien en gebruiken. 24 uur per dag, 7 dagen in de week en het hele jaar door.

  Lees verder

  Domeinnamen

  Wil je een e-mailadres, nieuwe website of een webshop beginnen? Het begint met een domeinnaam. Die zien mensen het eerste als ze je online bezoeken. Je wil er zeker van zijn dat je de best mogelijke indruk maakt. Bij ons heb je de mogelijkheid om te kiezen uit nagenoeg alle mogelijke extensies, zoals .nl, .com, .eu en .be, maar ook meer exotische als .city, .company of .shop.

  Lees verder

  Beveiligingsoptimalisatie

  Wij begrijpen het belang van een veilige en geoptimaliseerde website tot in de kleinste details. Niets is namelijk erger dan een digitale inbraak op je website of webwinkel. Het herstellen van een back-up van de website is meestal geen groot probleem, maar de indirecte schade kan veel groter zijn. Denk bijvoorbeeld aan gestolen klantgegevens of andere privacygevoelige informatie die in handen van concurrenten kan vallen.

  Lees verder

  Office 365

  Met Microsoft 365 wordt een moderne werkplek gecreëerd. Dit maakt het voor werknemers mogelijk om vanaf elke locatie op een veilige manier te werken. De verschillende applicaties maken het mogelijk om optimaal samen te werken met de gehele organisatie in de cloud. Je kunt e-mail, bestanden en applicaties beheren via een portal.

  Lees verder

  Over ons

  Bij Proven Web Concepts geloven we in meer dan alleen het bieden van ruimte op een server. We begrijpen dat uitmuntende service en zorgvuldig gekozen hardware en software cruciaal zijn om websites en applicaties optimaal te laten presteren. Daarom werken we uitsluitend met A-merken. Denk hierbij aan Dell, Cisco en Juniper Networks. Zo kunnen wij garanderen dat onze klanten altijd profiteren van betrouwbare systemen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen.

  Lees verder

  24/7 bereikbaar

  Afhankelijk van het gekozen #SLA zijn wij altijd telefonisch bereikbaar. 7 dagen per week staan we voor je klaar.

  Topkwaliteit

  Wij gebruiken alleen A-merken hardware en software. Wij maken het verschil met lage downtime en topprestaties.

  Veiligheid van data

  We beschermen je data niet alleen goed tegen externe invloeden, we maken ook dagelijkse back-ups van je website.

  Nederlandse servers

  Ons moderne serverpark bevindt zich in Nederland en voldoet volledig aan de strenge Nederlandse wetgeving.